luni, 11 septembrie 2017

Cel mai frumos cadou

     
                                           
   
      Da, știu. Cu toții așteptăm ziua de naștere ca să primim multe daruri și să ne bucurăm alături de cei dragi. Veselia dragostei celorlalți pentru noi ne face să radiem într-un mod cu totul deosebit în această zi. Anul aceasta nu ma bucură nimic material. Îmi dau seama că anii trec cu o repeziciune de speriat! Da, de speriat. Astăzi nu mă simt bătrână, că nu sunt încă, dar realizez că nu pot opri timpul și mă uit în spate la ce am realizat. Și mă uit, și mă uit...și-mi dau seama că Dumnezeu a fost atât de bun cu mine până acum. Și că dacă am vreun motiv de nemulțumire, acela este construit 100% de mine.
       Viața este atât de simplă, atât de colorată, atât de frumoasă. Doar că ne mulțumim să o trăim artificial, ne-am obișnuit să ne vedem rar cu prietenii noștri și să nu-i mai întrebăm ce au mai făcut pentru că oricum știm de pe facebook.
       Da, de obicei plecam de ziua mea din oraș sau din țară. Anul acesta am mers într-un loc unde îmi petreceam vacanțele în copilărie, o zonă de deal și dacă mai urci câțiva kilometri ajungi la munte, unde cândva era o pădure virgină și o cascadă ca-n povești. Și ajung să-i invidiez pe oamenii care trăiesc la țară. Pentru că sunt mai sănătoși, cu poftă de viață și de muncă până mor. Străbunica mea a prășit pământul până la 90 de ani. Și de fiecare dată o găseam cu zâmbetul pe buze. Ei nu aveau timp de depresii, pentru că aveau bucuria muncii dusă la capăt. Pentru că trăiau în comuniune cu natura, mâncau din propria gospodărie, nu în fața unui laptop sau al unui telefon(care ajunge să-ți fie cel mai bun prieten de cele mai multe ori).
       Astăzi am împletit...vreau să-i fac o vestă de lână fetiței mele. Astăzi am pus în funcțiune un radio muncit în primul an de facultate când completam niște chestionare ca să am bani în plus. Viața frumoasă nu înseamnă să ai bani foarte mulți, ci să te bucuri la maxim de ceea ce ai și să împarți și cu ceilalți.
      Cel mai frumos cadou...este fetița mea. Și sper să reușesc să fac alegerile cele mai bune pentru ea și să o învăț prin propriul exemplul ce înseamnă fericirea.

      P.S. Vă mulțumesc din suflet pentru toate mesajele pe care mi le-ați trimis!
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu