luni, 21 martie 2016

Retete de post: Iahnie de fasole pestriță

     Cum să nu împărtășesc cu voi una din rețetele noastre preferate?  Noi ne lingem pe degete de fiecare dată când mă încumet să gătesc. Pentru că deși nu e deloc greu de făcut, mă ține legată de casă. Și mie tare îmi place să umblu...
    Să începem...eu cumpăr fasolea asta pestriță din piața Obor. E 10 lei kilogramul și folosesc doar jumătate la o mâncare. O pun de seara la hidratat în oala în care urmează a doua zi să o fierb. A doua zi o spăl bine de vreo cinci-șase ori și o pun pe foc două ore. Important, să puneți mai multă apă la fiert ca să vă ajungă zeama și după ce adăugăm legumele.
    Curăț o ceapă și un morcov, le tai bucățele mici, ung cratița de ceramică cu ulei și le călesc 2 minute. Apoi pun fasolea, o parte din zeama în care a fiert și două linguri de bulion. Pun capac și aștept cam 20 de minute. Nouă tare ne place. Și vă garantez că nu provoacă gaze.  Merge combinată cu salată verde și ridichi. Că tot e primăvară și e totul verde și în piață. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu