joi, 17 martie 2016

Rețete de post: Penne cu sos de roșii și brocolli

     V-am mai spus că nu îmi place deloc să gătesc. Dacă ar fi după mine, aș mânca toată viața la un restaurant unde să se gătească bine, din preparate ecologice. Aș fi fericită chiar. Dar cum n-am atâția bani și nici n-am găsit un astfel de loc încă, încropesc ceva acasă. Că așa e când ai copil mic, nu-i poți da orice. Și așa gătesc pentru toți trei odată. Rețeta de azi a ieșit chiar foarte bună!
     Am cumpărat o cutie de penne integrale de la Barilla, am pus apa la fiert, apoi pastele. Separat, în oala cu sită pentru abur, am pus brocolli bio de la Ardo, îl găsiți la Mega Image congelat, e 15 lei, dar merită, e mult mai bun decât cel proaspăt și singurul pe care îl mănâncă fetița mea. Le-am lăsat să fiarbă separat cam 15 minute. Apoi m-am apucat de sos. Aici nu știu ce să vă sfătuiesc. Bunicii Anastasiei au un teren pe care plantează legume și fac un bulion foarte bun. Eu nu folosesc la mâncare nimic care să aibă conservanți. Dar na, cred că merge și cel din comerț. Pun puțin ulei de măsline într-o cratiță de ceramică, apoi sosul de roșii, puțină apă, brocolli fiert, oregano și busuioc. Le las maxim 4 minute și apoi torn peste farfuria cu paste a fetiței. Primesc un mare zâmbet din partea ei și satisfacția că a mâncat singură tot.
     Pentru noi, în afară de acele ingrediente mai pun și niște măsline tăiate în sos. Și mai las compoziția 2-3 minute. Mai merge adăugată puțină margarină dar știind că nu e sănătoasă eu nu pun. În schimb, vă pot recomanda singurul produs din soia care să spunem că îl accept, tofu natur de la Fittofit, se găseste la Auchan. Eu mai rad peste și-i dă un gust bun. Și e și foarte sățios. Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Diana, te citesc cu drag, dar ceva imi da cu virgula. Ajuta-ma, te rog, sa inteleg.
    1. Produsele congelate nu vor fi niciodata mai sanatoase ca acelea proaspete. Vreau sa inteleg de ce preferi brocoli congelat in locul celui proaspat, in afara faptului ca fetita ta il accepta pe cel refrigerat. Nu ti se pare ca nu are gust? Eu incerc sa evit absolut tot ce este congelat si din motive de gust, si pentru ca pur si simplu, ce e refrigerat nu este proaspat.
    2. Soia este un produs sanatos atat timp cat nu are aditivi nocivi. As vrea sa inteleg de ce accepti greu soia.
    Sa-ti dea Domnul sa-ti vezi fetita zambind dupa fiecare aventura in bucatarie! :)
    Eliza

    RăspundețiȘtergere
  2. Eliza, iti mulțumesc că îți faci timp să citești. Eu nu sunt nutriționist și nici expertă în bucătărie. Împărtășesc cu voi experiențele mele. Am luat din piață de trei ori brocolli, în anotimpuri diferite. Niciodată nu a fost la fel de bun ca acesta pe care eu îl iau congelat, e singurul produs pe care eu îl iau așa. Este foarte bun la gust. Iar referitor la proaspăt, eu nu cumpăr fructe și legume din supermarket, chiar dacă sunt proaspete. Cred că este foarte important pământul în care cresc. Mă interesează să nu fie plin de îngrăsământ chimic...și se simte imediat la gust. Iar fructele pe cât posibil să nu fie stropite. Iar dacă sunt, fetiței i le dau fără coajă.
    Soia mie nu îmi place. Am tot încercat diverse produse...nu prea ne împăcăm. Dacă ai ceva sugestii te rog să îmi scrii. Și rețete la fel. Și promit să le public. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere