duminică, 21 august 2016

Puseul de creștere de la 3 luni și întreruperea alăptării

      Sper să citești asta înainte de a-i da copilului tău lapte praf pentru că plânge non-stop și tu crezi că nu se satură. Așa este, nu o face. Dar nu este din vina ta, ci nevoile bebelușului sunt foarte mari în aceste câteva zile cât ține acest puseu, de obicei între 3 și 7. V-am spus că sunt leneșă, dar într-o bună zi o să scriu despre experiența noastră.
       Puseul de creștere de la 3 luni este una dintre principalele cauze ale întreruperii alăptării. Bebelușul tău nu are nevoie de supliment în acele zile pe care ulterior o să vi le amintiți cu dor și drag. Are nevoie de laptele tău, administrat la cerere. Pentru că în această perioadă ar vrea să stea doar la sân. Și nu e nimic rău în asta. Din contră, îți stimulează lactația și vei reuși să faci față cu brio nevoilor lui. Alții nu mai vor deloc să se atașeze, dar dacă reușești să fii zen, să conștientizezi cauza plânsului, să înțelegi, să fii calmă și să-i arați iubirea ta, când va muri de foame, se va reîntoarce la singura sursă de hrană pe care o cunoaște. Bebelușii sunt foarte isteți.
        https://alapteaza.wordpress.com/2013/11/12/schema-de-intelegere-a-puseului-de-crestere-de-la-3-luni/
        http://clubulbebelusilor.ro/articol/427/5-indicii-ca-bebelusul-trece-printr-un-puseu-de-crestere.html
        De ce multe mame se opresc la 3 luni? Pentru că nu au încredere în ele, pentru că ascultă gura lumii: ”dă-i mamă lapte praf, nu vezi că nu se satură?”. Ba chiar medicul de familie sau pediatrul la cea mai mică derapare din graficele lor de greutate sau înălțime îți recomandă supliment. Părerea mea este că e greșit. Odată ce le-ai dat mai multe zile la rând supliment, majoritatea copiilor vor prefera să mănânce cu biberonul, pentru că astfel în 2 minute sunt sătuli, versus cel puțin 20, cât mănâncă de la voi. Acum sunteți libere să vă documentați. Dar nimeni și nimic nu vă poate înlocui dacă voi nu vă doriți asta. Laptele matern este darul de la Dumnezeu pe care ni l-a lăsat nouă, femeilor. Este mai mult decât un aliment minune. Este dragoste. Este iubirea transmisă mai departe generației viitoare. Copii alăptați sunt mai siguri pe ei când vor deveni adulți. Iar clipele când ei sunt mici și au nevoie de noi trec ca prin minune. Vă doresc o duminică minunată.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu