duminică, 24 iulie 2016

”Cartierul poveștilor” de la Mogoșoaia

           
         Lumea copiilor este minunată! Noi avem mai multe de învățat de la ei, decât ei de la noi. Pentru că pur și simplu ei nu cunosc sentimente negative. Ei știu instinctiv că dacă îți pui ceva în cap poți, ei au doar barierele impuse de noi. De multe ori fără motiv.
       V-am spus că încerc să nu mai ratez niciun moment care contează. Iar astăzi este o zi specială pentru mine. Și nu puteam să o petrec altfel decât într-un loc deosebit. La Palatul Mogoșoaia. M-am echipat de aseară cu o pătură mare, un scăunel de plajă pentru copii, minge, palete de badminton, cărți cu legume și animale și nu în ultimul rând mâncare. Pentru un picnic pe cinste. Dacă vrei o ieșire adevărată în aer liber, acolo este locul potrivit.
      După ce-am jucat badminton sub ochii admirativi ai fetiței și ne-am plictisit de stat pe iarbă, am descoperit că Teatrul Ion Creangă are o stagiune estivală la Mogoșoaia. Și ne-am nimerit fix în ”Cartierul poveștilor”. Despre care este mult de povestit. Este un spectacol nemaipomenit pentru copii. Căsuțe extraordinar de frumos decorate unde actorii spun câte o poveste fiecărui mic spectator în parte. Accesul este liber, dar se pot face rezervări pe contact@teatruioncreangă.ro. Este destinat copiilor peste 4 ani dar am văzut și minuni mai mici.
        Prezentarea spectacolului sună cam așa:
     ”Pășiți cu bucurie într-un cartier fără blocuri, fără mașini și fără semne de circulație, prin care te poți plimba liniștit în orice situație și care apare fix acolo unde este nevoie de el. Toți vecinii sunt primitori și generoși - orice musafir poate arunca o privire în căsuțele lor decorate atent și poate păstra poveștile primite în dar pentru totdeauna. 
      Spectacolul este o formă specială de teatru interactiv în aer liber, o întâlnire în care actorul și spectatorul iau parte împreună la întâmplări palpitante și învață să fie cu adevărat curajoși.”
      Astăzi a fost ultima reprezentație pe luna aceasta dar mai sunt în august. Sâmbăta de la ora 18:00, pe 6, 20 și 27. Și duminica de la 11:00, pe 7 și 21. Deși copii ar vrea să stea toată ziua acolo, spectacolul durează doar 1 oră și jumătate. Weekendul viitor sunt alte reprezentații. Clorus, sâmbătă, de la ora 18:00 și Pinguinii Melomani, duminică, de la ora 11:00.  O zi minunată vă doresc.

 



   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu